Українська аграрна конфедерація заявляє про припинення Держмитницею оформлення зерна в портах

Поділитися
Державна митна служба України фактично призупинила митне оформлення та відвантаження суден із зерном з портів України, заявляє Українська аграрна конфедерація.
Державна митна служба України фактично призупинила митне оформлення та відвантаження суден із зерном з портів України, заявляє Українська аграрна конфедерація. "Зараз у портах України простоюють судна із зерном, зразки зерна, як це вимагає Держмитслужба, не відбираються, а місцеві інститути судмедекспертиз, на які чомусь покладено проведення аналізів, не знають, як це робити, і не мають для цього матеріально-технічної бази", - йдеться у повідомленні УАК. Як наголошується у повідомленні, Держмитслужба мотивує свої дії необхідністю проведення контрольних заходів щодо боротьби з контрабандою. За інформацією УАК, Держмитслужба спочатку призупинила митне оформлення та відвантаження суден із зерном з 23 по 27 липня, а 29 липня відновила свої дії. "Збитки зерноторгових компаній від цього "заходу" тільки через простої суден становлять кілька сотень тисяч доларів США. Дезорганізовано їхню закупівельну діяльність", - мовиться у повідомленні. Представники зерноторгових компаній підтвердили факт призупинення митного оформлення та відвантаження суден з зерном із портів країни. Нагадаємо, що за результатами другого кварталу 2010 року, Державна митна служба України виконала план на 75%. В абсолютних цифрах, за даними «ДТ», за перше півріччя 2010-го було зібрано 38,5 мільярда гривень - практично та ж сума, що і за перше півріччя 2009-го, коли бюджет отримав 38,2 мільярда.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі