Україна має дати Туреччині відповідь щодо скасування віз

Поділитися
Туреччина очікує на відповідь України щодо скасування візового режиму. Про це сказав у інтерв'ю ЗМІ посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч.
Туреччина очікує на відповідь України щодо скасування візового режиму. Про це сказав у інтерв'ю ЗМІ посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч. Він зазначив, що Туреччина готова скасувати візи для українців. «Ми, турецька сторона, готові скасувати візи й укласти з Україною комплексну угоду по вільну торгівлю. З цієї точки зору ми маємо необхідне розуміння та постійно демонструємо свою готовність», - сказав він. За словами посла, для скасування візового режиму ми передали проект відповідної Угоди й чекаємо на відповідь. «У надісланому проекті ми дуже чітко сформулювали наші погляди щодо скасування візового режиму», - сказав посол Туреччини, додавши, що передбачено скасувати візи для «всіх категорій громадян». У той же час посол зазначив, що «не бачить з боку України жодного кроку в цьому напрямку». «Зрозуміло, є ряд сумнівів. Дивіться: в дипломатії є процес початку. Зі свого боку ми поклали початок й очікуємо на першу відповідь», - сказав він. У зв'язку з цим посол навів приклад з Росією. «У процесі введення безвізового режиму з Росією, турецька сторона завершила процес прийняття. Що ж стосується Російської сторони, то вона завершить процес прийняття після угоди «про реадмісію». Тобто безвізовий режим досі не розпочато», - сказав він.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі