Учасників заворушень у Москві відправили служити "у віддалені райони"

Поділитися
Більше двохсот осіб, затриманих у Москві за участь у заворушеннях у минулі вихідні, ухилялися від служби в армії. Як заявив глава прес-служби московського ГУВС Віктор Бірюков, їх уже відправили до військкоматів.
Більше двохсот осіб, затриманих у Москві за участь у заворушеннях у минулі вихідні, ухилялися від служби в армії. Як заявив глава прес-служби московського ГУВС Віктор Бірюков, їх уже відправили до військкоматів."120 молодих людей вирушили служити. Серед затриманих були як жителі Москви та Підмосков'я, так і жителі інших регіонів Росії, - сказав Бірюков. - Призовники були направлені на проходження служби у віддалені райони". За минулі кілька днів московська міліція затримала понад 1,4 тисячі осіб. 317 із них виявилися неповнолітніми. До суду надійшли матеріали на 102 учасників суботньої акції в Останкіно. Правоохоронні органи просять притягнути їх до адміністративної відповідальності за "порушення встановленого порядку організації мітингу". За словами прес-секретаря Останкінського суду Олександра Пуліна, 27 осіб вже оштрафовані на 500 рублів кожен. Він підкреслив, що всі залучені до відповідальності - молоді люди старші 16 років. Затримання у районі ВВЦ відбувалися в основному на території Останкінського парку. Анонсована в блогах акція біля телецентру "Останкіно" почалася з нечисленного пікету, учасники якого скандували гасло "ЗМІ, досить брехати!" і тримали в руках розтяжку у вигляді карти Росії з відокремленим Кавказом і підписом "Гангрена? Відсікти!". Проте незабаром до учасників акції підійшов натовп із 300-400 молодих людей, які почали скандувати речівки "Росіяни - вперед!" і "Ми не фашисти, ми - патріоти!", а після попрямували до парку. Міліція, яка чергувала біля телецентру, не встигла зреагувати на збільшення числа учасників акції, тому більшість затримань сталися вже на території парку. Учасники ходи почали розбігатися, а бійці ОМОНу наздоганяли їх у лісовому масиві і виволікали з парку в автозаки. 11 грудня на Манежній площі відбулася несанкціонована акція націоналістів і радикально налаштованих футбольних фанатів, яка переросла в погроми. 15 грудня міліція, в очікуванні нових безладів, також несла службу у посиленому режимі. Тоді масових зіткнень вдалося уникнути, проте по всьому місту відбувалися бійки, а затримані були понад 1200 людей.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі