У Житомирі вчинено напад ще на одного журналіста

Поділитися
У п'ятницю, 27 серпня, в Житомирі було здійснено напад на головного редактора житомирської районної газети «Сільське життя» Валерія Івановського. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області.

У п'ятницю, 27 серпня, в Житомирі було вчинено напад на головного редактора житомирської районної газети «Сільське життя» Валерія Івановського. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області.

Як розповів сам потерпілий, 27 серпня йому на мобільний подзвонив невідомий і запропонував зустрітися для передачі матеріалів, які могли б зацікавити Івановського як журналіста. При зустрічі невідомий бризнув йому в обличчя сльозоточивий газ і наніс рани ножем.

Івановського було доставлено в лікарню, де він наразі перебуває під охороною міліції, стан його здоров'я задовільний.

Кримінальну справу порушена за статтею «хуліганство». Міліція розглядає декілька версій злочину, у тому числі і за мотивами професійної діяльності.

Зі слів потерпілого складено фоторобот зловмисника: вік 20-25 років, 165-167 см, худорлявий, з видовженим обличчям.

Як зазначив начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Івакін, за надання інформації, яка сприятиме розкриттю злочину і затриманню зловмисника, УМВС України в Житомирській області встановило винагороду в сумі 30 тис. гривень.

Нагадаємо, що за останній час  в Україні це вже не перший напад на журналіста, 14 серпня стало відомо про те, що засновник і головний редактор інформаційної газети «Новий стиль» Василь Кліментьєв зник без вісті.

Пізніше, 25 серпня, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що зниклий журналіст міг стати жертвою «значущих людей», яких він критикував у своїх  публікаціях.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» 27 серпня закликає федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем обговорити питання обмеження свободи слова в  Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі