У Йоханнесбурзі страйкує більше мільйона робітників

Поділитися
В середу 18 серпня, в Йоханнесбурзі, ПАР, почався загальнонаціональний страйк працівників суспільного сектора. Кількість її учасників вже перевищила мільйон чоловік.

В середу 18 серпня, в Йоханнесбурзі, ПАР, почався загальнонаціональний страйк працівників суспільного сектора. Кількість її учасників вже перевищила мільйон чоловік.

Учасники й ідейні лідери страйку вимагають від уряду поліпшення умов праці для працівників охорони здоров'я, освіти і держслужбовців.

«Ми намагаємося поставити їх на коліна. Вчора було прийнято рішення про необмежений за часом страйк. Ми не вийдемо на роботу, поки наші вимоги не будуть повністю виконані».- сказала Номуса Цембі, з Південноафриканського Демократичного Об'єднання Викладачів, філії Конгресу Південноафриканських Профспілок.

За словами Номуса, страйк повинен не просто змусити працедавців збільшити зарплату на 8,6% до 137 доларів на місяць, але й поліпшити медичне обслуговування робочого персоналу. Крім того, всі фінансові нововведення мають бути документально проведені «заднім числом» та набрати чинності 1 квітня поточного року.

Самі організатори поки не дають точних прогнозів відносно тривалості страйку і його інтенсивності.

«Ми запитуємо, як відповідальний лідер може захищати необмежений страйк, знаючи, що цього фінансового року вимоги робітників не можуть ніяк бути задоволені, знаючи, що, штовхаючи людей на такі дії, він піддає загрозі постачання послуг усім жителям республіки та підставляє під удар усіх, чиї інтереси вони намагаються захищати», - розкритикувала владу дії робітників.

По матеріалах CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі