У Варшаві намагаються легалізувати українських нелегалів

Поділитися
У Варшаві відбудеться акція, що має на меті привернути увагу польського Сейму до питання легалізації незаконних мігрантів з України. Запланована дата проведення - 22 жовтня. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомили ЗМІ.
У Варшаві відбудеться акція, що має на меті привернути увагу польського Сейму до питання легалізації незаконних мігрантів з України. Запланована дата проведення - 22 жовтня. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомили ЗМІ. Згідно з повідомленнями, організатори й учасники мають передати голові Сейму Гжегожу Схетину попередньо зібрані підписи за проведення легалізації нелегалів у Польщі та рекомендації, як краще її провести. Акція пройде під гаслом «Я за легальну роботу й перебування іноземців у Польщі». Символом заходу організатори обрали зелене яблуко. Пояснюють це тим, що багато нелегалів працюють у країні саме на зборі фруктів і овочів. Крім того, учасники акції, які виступають від імені незаконних мігрантів не лише з України, але й з інших держав, також планують передати депутатам польського Сейму кошик яблук. Організатори пояснюють рішення провести подібну акцію тим, що якщо Сейм легалізує незаконних емігрантів, то виграють і люди й держава. «На практиці це означає обмеження тіньової економіки, тому що емігранти, які працюють, зможуть платити податки й внески на соціальне страхування», - зазначають ініціатори акції. Крім цього, легалізація дозволить багатьом з нелегалів відвідати свої рідні країни, в яких вони не були роками. Заклик провести легалізацію буде передано також Президентові Польщі Броніславу Коморовському й голові уряду Дональду Туску. Згідно з оцінками експертів, у 38-мільйонній Польщі нелегально може перебувати від 50 до 500 тис. осіб, значна частина яких українці.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі