У теракті в Олександрії звинуватили палестинське угрупування «Армія ісламу»

Поділитися
Єгипет поклав відповідальність за теракт в Олександрії, в результаті якого загинула 21 людина, на палестинське угрупування «Армія ісламу», що базується в секторі Газа.

Міністр внутрішніх справ Єгипту Хабіб аль-Адлі (Habib al-Adly) заявив про наявність переконливих доказів причетності палестинських бойовиків до вибуху.
«Армія ісламу» відразу після виступу єгипетського міністра відкинула висунуті звинувачення. Представник угруповання заявив, що теракт був організований ізраїльською розвідкою «Моссад».
«Армію ісламу» пов'язують з міжнародною мережею «Аль-Каїда». У 2007 році бойовики цього палестинського угруповання захопили в секторі Газа журналіста BBC News Алана Джонстона. Через чотири місяці репортер був звільнений. У 2006 році «Армія ісламу» стала одним з трьох угруповань, що взяли на себе відповідальність за викрадення ізраїльського капрала Гілада Шаліта, який до цих пір залишається в полоні.
Теракт в Олександрії був здійснений в новорічну ніч. Близько 0:30 за місцевим часом поряд з християнською церквою вибухнув замінований автомобіль, в якому знаходиться смертник. Бомба спрацювала, коли християни-копти виходили зі служби.
Теракт спровокував масові вуличні виступи коптів. Вони звинуватили уряд Єгипту в нездатності забезпечити їх безпеку. На підтримку єгипетських християн пройшли демонстрації в європейських країнах.
За матеріалами LENTA.RU
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі