У США визнали спалення Корану законним

Поділитися
© rbcdaily.ru
Член Верховного суду США Стівен Брейер у четвер, 16 вересня, заявив у ефірі місцевого телеканалу, що спалення Корану, яке пастор із Флориди Террі Джонсом планував на 11, було законним. За його словами, громадянам Америки дуже корисно розуміти, що вони мають право говорити те, що думають.
Член Верховного суду США Стівен Брейер у четвер, 16 вересня, заявив у ефірі місцевого телеканалу, що спалення Корану, яке пастор із Флориди Террі Джонсом планував на 11 вересня, було законним. За його словами, громадянам Америки дуже корисно розуміти, що вони мають право говорити те, що думають.На його думку, слова в Сполучених Штатах однаково стосуються популярних і непопулярних висловлень і дій. Він пояснив, що спалення Корану мало чим відрізняється від спалення американського прапора, й якби на подібну акцію офіційно було накладено заборону, тоді було б знищено демократичні принципи, закладені в конституції США. Нагадаємо, що з ініціативою спалити Коран 11 вересня на згадку про жертв теракту в Нью-Йорку виступив пастор із Флориди Террі Джонс. Ця пропозиція викликала хвилю протестів й осудів. Зокрема, проти цього висловився Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Також із критикою виступив президент США Барак Обама. Під тиском суспільної думки й критики з боку політиків, Террі Джонс все-таки відмовився від свого наміру. Проте, спалення ісламської священної книги відбулося. Його влаштували двоє інших священиків - пастори Боб Олд і Денні Аллен. Крім того, подібні акти було здійснено й на вулицях нижнього Манхеттена, де раніше знаходилися вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру. У відповідь індійські мусульмани спалили школу й християнську церкву. У зіткненнях демонстрантів, що протестували проти спалення Корану, з поліцією в Індії загинуло 18 осіб. Аналогічний інцидент відбувся 12 вересня в Афганістані. Жертвами зіткнень стали дві особи, ще п'ятеро одержали вогнепальні поранення.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі