У США планують створити мережу мікросупутників

Поділитися
Американські військові та урядові чиновники займаються опрацюванням концепції, що передбачає розміщення безлічі мікросупутників, призначених для виконання тих чи інших тактичних завдань, на орбіті навколо нашої планети.
Американські військові та урядові чиновники займаються опрацюванням концепції, що передбачає розміщення безлічі мікросупутників, призначених для виконання тих чи інших тактичних завдань, на орбіті навколо нашої планети.Перші розробки подібних космічних апаратів у США розпочалися ще два роки тому. Відповідно до запропонованої концепції, на максимально низькій орбіті пропонується розміщувати апарати масою близько 20 кілограмів. Армійське командування протиракетної та космічної оборони веде розробки і багатоцільових наноракет, що працюють на рідкому паливі і придатних для виведення мікросупутників. Джон Лондон, менеджер програми розробки наноракет, стверджує, що при бажанні новинки можна буде переобладнати під тактичні військові ракети на твердому паливі. "Армія (США) не займалася будівництвом супутників майже 50 років, досі тут усі розробки, пов'язані із супутниками, носили виключно експериментальний характер. У результаті було вирішено, що ніж створювати кілька надзвичайно дорогих супутників, краще створити широке угруповання дешевих апаратів, які будуть працювати в інтересах армії США, зокрема ВПС", - каже Лондон. За його словами, вартість подібних мікросупутників повинна становити від 300 000 до 1 мільйона доларів. "За такої ціни і пропонованої функціональності, ми зможемо створити багато апаратів, які будуть виконувати найрізноманітніші військові завдання. Якщо один із супутників виходить з ладу, то нам потрібно лише 300 000 доларів, щоб отримати заміну - це майже у 50 разів дешевше за звичайний супутник", - відзначив він. Основними комерційними підрядниками за даною програмою є компанії Colsa Corp і Dynetics. Передбачається, що ці компанії створять ракети довжиною 3 метри і діаметром 60 см. Ракети будуть стартувати за рахунок палива на базі суміші азоту і етану. "Якщо такі ракети будуть створені, то вони стануть найменшими космічними ракетами промислового призначення", - зауважує Лондон.

За матеріалами Cybersecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі