У Сімферополі майже половина ліфтів перевищила строк експлуатації

Поділитися
© ІА «Фергана»
Територіальне управління Держгірпромнагляду по кримській автономії й Севастополю повідомило, що в житловому фонді Сімферополя експлуатація 406 з 846 ліфтів перевищила термін у 25 років. Таким чином, нормативний термін використання техніки вже перевищено.
Територіальне управління Держгірпромнагляду по кримській автономії й Севастополю повідомило, що в житловому фонді Сімферополя експлуатація 406 з 846 ліфтів перевищила термін у 25 років. Таким чином, нормативний термін використання техніки вже перевищено. В інспекції уточнили, що при такій кількості потенційно небезпечних ліфтів, лише 208 з них обстежили експерти. За підсумками перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто начальників усіх міських ЖЕО, 12 ліфтів опломбовано. Представники територіального управління Держгірпромнагляду заявили, що на півострові, при ЖЕО, необхідно створити спеціальний адміністративний центр служби з діагностування та ремонту ліфтів. «У сімферопольських ЖЕО немає дозволів проводити чергові огляди й поточні планові ремонти, раніше ці роботи виконували спеціалізовані організації. Ще одна проблема, як міста, так і Криму загалом, полягає в тому, що жодна з місцевих установ, де вивчають робочі спеціальності, не має ліцензії на навчання безпечної експлуатації ліфтового господарства», - повідомили в Територіальному управлінні Держгірпромнагляду по кримській автономії й Севастополю. За даними управління Держгірпромнагляду, мер Сімферополя Геннадій Бабенко пообіцяв, що візьме питання з навчання персоналу під особистий контроль і підніме на сесії міської ради питання про виділення коштів на експертне обстеження та ремонт ліфтів.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі