У Швеції відновили справу проти засновника WikiLeaks, обвинуваченого в згвалтуванні

Поділитися
© klient-banking.ru
Прокуратура Швеції вирішила відновити розслідування справи проти засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ессенжа,якого звинувачують у спробі згвалтування і сексуальних домаганнях. Про це стало відомо 1 вересня.

Прокуратура Швеції вирішила відновити розслідування справи проти засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ессенжа,якого звинувачують у спробі згвалтування і сексуальних домаганнях. Про це стало відомо 1 вересня.

Так, головний прокурор Швеції Маріанн Ню повідомила в середу про початок попереднього розслідування у відновленій справі проти громадянина Австралії Ессенжа.

Відповідно до заяви прокуратури, рішення було ухвалене після того, як судова комісія повторно розглянула матеріали в справі, в якій Ессенж звинувачується в згвалтуванні і сексуальних домаганнях.

Раніше, 21 серпня, стало відомо про ці звинувачення, проте після декількох годин прокуратура Швеції заявила, що звинувачення знято, оскільки при повторному розгляді справи прокуратура не знайшла «підстав вважати, що Ессенж вчинив згвалтування».

Проте адвокат позивача подав апеляцію на рішення суду, і новий прокурор ухвалила рішення відновити справу.

За даними британських ЗМІ, один зі злочинів, у яких звинувачують Ессенжа, стався в один з серпневих вихідних днів у квартирі в Стокгольмі. Інше – через пару днів за межами міста.

У свою чергу, засновник сайту WikiLeaks заявив, що він ніколи не вступав у зв'язок з жінкою проти її волі.

Нагадаємо, в липні 2010 року сайт WikiLeaks, що виступає  за повну свободу слова в Інтернеті і що спеціалізується на публікації інформації, що стає доступною в результаті різних «витоків», розмістив більше 90 тисяч секретних американських документів про  конфлікт в Афганістані.

Деякі аналітики зв'язують пред'явлені звинувачення на адресу австралійця з його діяльністю в глобальній мережі, і, зокрема, з публікацією секретної інформації всупереч бажанням влади США.

Сам Ессенж також вважає, що в звинуваченнях проти нього є політична підоснова. «Я не знаю, що за цим стоїть. Але ми були попереджені, наприклад, що Пентагон буде використовувати брудні трюки, щоб знищити нас», - заявив він в інтерв'ю німецьким ЗМІ.

Минулого місяця на сайті був опублікований таємний документ AES-256, що повністю складається з кодованих повідомлень. Передбачається, що у випадку смерті когось зі співробітників порталу, код повідомлення буде розкрито.

За матеріалами: BBC Russian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі