У Росії стрімко зростає кількість жертв пожеж

Поділитися
У трьох населених пунктах Нижегородської області РФ виявлені тіла дев'яти загиблих від пожеж, повідомляє МНС Росії. Таким чином, кількість загиблих від пожеж на території Центрального і Приволзького федерального округів досягла 21 людини.
У трьох населених пунктах Нижегородської області РФ виявлені тіла дев'яти загиблих від пожеж, повідомляє МНС Росії. Таким чином, кількість загиблих від пожеж на території Центрального і Приволзького федерального округів досягла 21 людини. "Тіла загиблих виявлені рятувальниками при розборі завалів згорілих будинків", - повідомила у п'ятницю начальник Управління інформації МНС Ірина Андріанова. Вона повідомила, що два загиблих виявлені у селищі Семілове, п'ять - у селищі Верхня Верея, ще два - у селищі Бірківка. Раніше повідомлялося, що у Московській області в селі Мохове було виявлено при розборі завалів шість загиблих цивільних осіб, а також один співробітник МНС. У Воронезькій області було виявлено п'ять загиблих, у тому числі один пожежник. Раніше МНС Росії повідомляло про значні пожежі у Нижегородській, Воронезькій, Володимирській, Московській областях та інших регіонах. Міністерство збільшує число рятувальників, у багатьох населених пунктах вогонь переходить на житлові будинки, як мінімум п'ятеро росіян загинули у вогні. У центральній частині країни, де зафіксовано 30 вогнищ, вогонь знищив тисячі будинків, є загиблі. Водночас серйозну небезпеку лісові пожежі становлять для далекосхідних регіонів. Уповноважений представник президента у цьому федеральному окрузі Віктор Ішаєв заявив, що влада і рятувальники Чукотки і Колими слабо підготувалися до пожежонебезпечного сезону. Зараз у цій частині країни горять загалом 11 тисяч гектарів. Президент Росії Дмитро Медвєдєв доручив уряду країни вжити всіх необхідних заходів для посилення протипожежної безпеки. Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що постраждалі від лісових пожеж отримають по 200 тисяч рублів компенсації. Зокрема, Медвєдєв доручив членам уряду оцінити ситуацію у найбільш постраждалих від пожеж регіонах, виділити кошти для компенсації збитків і підготувати пропозиції на замовлення і закупівлі додаткової техніки для пожежогасіння, включаючи літаки Бе-200. За словами прес-секретаря Медвєдєва Наталії Тімакової, найближчим часом члени уряду за дорученням президента повинні вирушити до найбільш постраждалих від пожежі регіони, щоб оцінити ситуацію на місці і виробити пропозиції щодо ліквідації наслідків.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі