У Росії підрахували доходи можновладців

Поділитися
Зростання доходів президента РФ Дмитра Медведєва, прем'єра Володимира Путіна та інших вищих російських чиновників за останні п'ять років обігнало інфляцію і темпи збільшення доходів населення. Про це 30 серпня пише газета «Ведомости».

Зростання доходів президента РФ Дмитра Медведєва, прем'єра Володимира Путіна та інших російських можновладців  за останні п'ять років випередило інфляцію і темпи збільшення доходів населення. Про це 30 серпня пише газета «Ведомости».

Найбільше зростання доходів виявилося у радника президента РФ Леоніда Реймана. Так, у 2004 році він отримав 9,3 мільйона рублів, а в 2009-му - відразу 93 мільйони.

Наступним у цьому рейтингу опинився міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. Його доходи за п'ять років зросли на 609% з 1,3 до 9,2 мільйонів рублів.

На третьому місце посів віце-прем'єр Сергій Іванов - його доходи зросли з 0,8 до 3,8 мільйонів. Таким чином, зростання за п'ять років склало 407% .

Російський глава держави Дмитро Медведєв опинився на дев'ятому місце зі збільшенням доходів за п'ять років на 162%. Так, в 2009 його дохід склав 3,3 мільйона рублів.

Дані звітної відомості прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна за 2004 опинилися недоступні. Тому журналісти не змогли підрахувати зростання його доходів за п'ять років. У рейтингу зазначено, що за три роки доходи Путіна збільшилися на 93%, а за останній рік - зменшилися на 18%. Дохід Путіна в 2009 році склав 3,9 мільйонів рублів.

При цьому газета зазначає, що за п'ять років доходи населення в Російській Федерації зросли всього в 3,6 разу, тоді як урядовців - в 4,5 рази.

Видання пояснює, що за основу даного рейтингу взято 2004 рік, оскільки тоді російські можновладці добровільно погодилися опублікувати дані з доходів. Єдиним міністром, який тоді відмовився це робити, був міністр внутрішніх справ Рашид Нургалієв.

Проте в 2007 році відомості про доходи не опублікував жоден чиновник з числа міністрів. Журналісти пояснюють таку поведінку чиновників того року початком виборчої кампанії.

За матеріалами: Ведомости

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі