У Росії опозиційній коаліції дозволили мітингувати в Москві

Поділитися
© uainfo.censor.net.ua
Нещодавно створена коаліція «За Росію без свавілля й корупції», що об'єднала опозиційних російських політиків Бориса Нємцова, Володимира Мілова, Володимира Рижкова та Михайла Касьянова, 1 жовтня узгодила перший мітинг з московською владою.
Нещодавно створена коаліція «За Росію без свавілля й корупції», що об'єднала опозиційних російських політиків Бориса Нємцова, Володимира Мілова, Володимира Рижкова та Михайла Касьянова, 1 жовтня узгодила з московською владою перший мітинг. За словами радника Касьянова Олени Дикун, протестна акція, на яку, за задумом організаторів, має прийти близько трьох тисяч чоловік, почнеться о 13:00 9 жовтня на Болотной площі. На цій акції четверо російських опозиційних лідерів планують виступити з вимогами повернути вільні й чесні вибори, припинити суд над Михайлом Ходорковським та Платоном Лебедєвим, заборонити цензуру в ЗМІ, припинити свавілля міліції й спецслужб, звільнити ув'язнених за економічними статтями. Спочатку активісти хотіли почати захід на Тверській, а потім - пройти по Пушкінській площі, проте міська влада ці місця не узгодила. Як альтернативу було запропоновано набережну Тараса Шевченка й Болотну площу, на якій опозиціонери й зупинили вибір. Раніше, в середу 29 вересня, тимчасова адміністрація Москви також схвалила проведення пікету гей-активістів. Цей мітинг пройшов у п'ятницю, 1 жовтня, біля офісу авіакомпанії Swiss Airlines. У ньому взяло участь близько 15 осіб. Лідер російського гей-руху Микола Алексєєв стверджує, що у вересні 2010 року ця компанія не пустила його на рейс до Швейцарії через неправильне оформлення квитка. Нібито після того, як літак полетів, Алексєєва затримали та доставили до міліції. Там його переконували відмовитися від скарг на владу Москви до Європейського суду з прав людини. Минулої суботи, 25 вересня, на Болотной набережній пройшов узгоджений з владою опозиційний мітинг, в якому брали участь Володимир Мілов і Володимир Рижков. На мітингу серед інших звучали вимоги повернути прямі вибори мера Москви. З 2005 року голову міської адміністрації призначає президент Росії, президент також може звільнити мера, що він продемонстрував на прикладі Юрія Лужкова у вівторок. Акція, в якій взяло участь близько п'яти сотень осіб, завершилася без пригод. Нагадаємо, в середині вересня Борис Нємцов, Володимир Мілов, Володимир Рижков і Михайло Касьянов повідомили про створення нового руху й пообіцяли до кінця року провести організаційний з'їзд, обрати керівництво та вибрати назву. Головними цілями опозиціонери називають участь у парламентських виборах і висунення кандидата на вибори президента в 2012 році.

За матеріалами bbcrussian.com

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі