У Росії офіційно назвали винних в аварії на "Распадській"

Поділитися
© Леоніда Левіта
Федеральна служба з екологічного, технологічного і атомного нагляду (Ростехнагляд) роздала гірникам, які вижили під час аварії на шахті «Распадська», акти про нещасний випадок на виробництві, в яких перераховано причини вибухів, що сталися там, у ніч з 8 на 9 травня 2010.

Федеральна служба з екологічного, технологічного і атомного нагляду (Ростехнагляд) роздала гірникам, які вижили під час аварії на шахті «Распадська», акти про нещасний випадок на виробництві, в яких перераховано причини вибухів, що сталися там, у ніч з 8 на 9 травня 2010.

Це офіційний документ, в якому на 16 аркушах перераховані не тільки причини аварії, але і посади людей, які несуть за це відповідальність.

Так, вибухи, за висновком експертів, були викликані цілою низкою порушень, серед яких:

- порушення пилового режиму шахти;

- відсутність належного контролю за ознаками самонагрівання вугілля з боку працівників шахти, яке і призвело до появи вогнища самозаймання, що і послужило причиною вибуху метано-повітряної суміші;

- невиконання передбачених проектами профілактичних заходів щодо запобігання ендогенного нагрівання вугілля;

- нестійкість електропостачання шахти.

Серед 24 осіб, що є причетними до нещасного випадку, проектувальник «Распадської», колишній її директор, його заступник, начальники ділянок і зміни, прості механіки. Відомо, що директор шахти Ігор Волков після катастрофи пішов у відставку, а пізніше йому були пред'явлені звинувачення у порушенні техніки безпеки.

У Південно-Сибірському управлінні «Ростехнадзора» розповіли, що акт розслідування аварії розроблений і підписаний всіма членами комісії, а потім переданий до тих відомств, які визначені трудовим кодексом.

У місцевому СКП додали, що цей документ може послужити доказом у кримінальній справі, «але остаточні висновки - за слідчими». Розслідування за фактом аварії триває.

Попередні підсумки розслідування Ростехнагляд підготував ще у червні, однак пізніше їхня публікація була відкладена до того моменту, коли з шахти відкачають воду, щоб слідчі могли повністю оглянути місце аварії.

Нагадаємо, у результаті двох вибухів на найбільшій вугільній шахті Росії у травні 2010 року загинула 91 людина.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі