У Росії діють більше 150 радикальних неофашистських угруповань

Поділитися
У Росії рік за роком збільшується кількість неофашистських угруповань, а також кількість злочинів екстремістської спрямованості, повідомив глава Всеросійського науково-дослідного інституту МВС генерал-майор Сергій Гирько.
У Росії рік за роком збільшується кількість неофашистських угруповань, а також кількість злочинів екстремістської спрямованості, повідомив глава Всеросійського науково-дослідного інституту МВС генерал-майор Сергій Гирько."Зростає чисельність радикальних угруповань, заснованих на ідеології національної, расової та релігійної нетерпимості", - сказав Гирько в четвер на прес-конференції у Москві. Він зазначив, що за даними департаменту з протидії екстремізму, на території Росії діють більше 150 радикальних неофашистських угруповань, які втілюють свою ідеологію на практиці шляхом насильства, у тому числі вбивств на національному, расовому та релігійному грунті. "Окрім того, за даними офіційної статистики, щорічно зростає кількість зареєстрованих злочинів екстремістської спрямованості", - сказав глава ВНДІ МВС. За його словами, якщо у 2007 році було зареєстровано 356 таких злочинів, то у 2008 році ця цифра збільшилася до 460, а в 2009 році - до 548. "Не став винятком і 2010 рік. За перше півріччя зареєстровано вже 370 злочинів, що на 39% більше, ніж аналогічного періоду минулого року", - сказав гірко. За його словами, правозастосовна практика показує, що екстремістські злочини на початковій стадії іноді кваліфікуються як скоєні з інших підстав, "оскільки характерною особливістю екстремістських угрупувань є їх зрощення із кримінально-злочинним середовищем". Разом з тим Гирько зазначив, що робота з протидії екстремізму в багатьох регіонах не ведеться зовсім або малоефективна. "Наприклад, у регіонах РФ затверджено цільові програми з протидії екстремізму, однак цілеспрямованої роботи тут не проглядається, спостерігається відомча роз'єднаність, а самі програми носять декларативний характер", - сказав представник МВС.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі