У РФ затримано дітей, що протестували проти вирубування лісу

Поділитися
У підмосковному Жуковському міліція затримала вісьмох дітей у віці від 12 до 15 років, які йшли до Цаговського лісу, щоб поставити там плакати "Діти Жуковського проти вирубування лісу". У свою чергу, журналіст місцевої газети Анатолій Адамчук пояснив, що плакатів у дітей не було, а йшли вони, щоб сфотографуватися зі своїми малюнками на захист лісу.
У підмосковному Жуковському міліція затримала вісьмох дітей у віці від 12 до 15 років, які йшли до Цаговського лісу, щоб поставити там плакати "Діти Жуковського проти вирубування лісу". У свою чергу, журналіст місцевої газети Анатолій Адамчук пояснив, що плакатів у дітей не було, а йшли вони, щоб сфотографуватися зі своїми малюнками на захист лісу.Міліція затримала їх на шляху і, не давши зателефонувати батькам, направила у відділення разом із трьома дорослими, що супроводжували дітей. Пізніше дітей разом з дорослими відпустили. Співробітники правоохоронних органів самі обдзвонили батьків і запросили їх забрати підлітків. Точних даних із приводу порушення кримінальної чи адміністративної справи поки немає. За відомостями "Нового регіону", дорослим "приписується або адміністративне, або кримінальне правопорушення". Протокол може бути складено за статтею КпАП "Організація несанкціонованого мітингу" або за статтею КК "Екстремізм". За словами Адамчука, "з приводу порушення адміністративного чи кримінального судочинства поки ясної інформації немає", хоча "деякі представники влади намагаються подати все так, що дітьми прикриваються журналісти та громадські організації". За його словами, "ситуація навколо лісу зараз настільки напружена, що влада нервово сприймає будь-яку згадка про це місце, яке стало політичним бастіоном". "Про нього навіть говорити вголос не рекомендується в цілях власної безпеки", - заявив Адамчук. Конфлікти місцевої влади та екологів у Підмосков'ї останнім часом відбуваються регулярно. Так, у четвер в Хімках невідомі побили бейсбольними битами громадського активіста Костянтина Фетісова. Як повідомляється на сайті Руху на захист Хімкінського лісу, у Фетісова проламаний череп, він знаходиться в реанімації Хімкінської міськлікарні і буде переведений в Інститут імені Скліфосовського. У середу Фетісов брав участь в акції протесту проти розширення звалища на лівому березі каналу імені Москви. Під час пікету Фетісов був затриманий і доставлений у відділення міліції, де йому виписали повістку до суду на понеділок і відпустили. Вирубування дерев Хімкінського лісу минулого літа викликало протест з боку мешканців міста та екологічних активістів. Протистояння триває з середини липня і ознаменувалося множинними провокаціями і скандалами: екологів і громадських активістів били невідомі і безпідставно затримували міліціонери. У листопаді 2008 року невідомі жорстоко побили головного редактора "Химкинской правды" Михайла Бекетова, який активно виступав проти місцевої адміністрації. Журналіст потрапив до лікарні з черепно-мозковою травмою, переломом гомілки і множинними гематомами. Бекетов переніс кілька складних операцій, йому ампутували ногу і пальці руки. Зараз в Хімках йде судовий процес за позовом голови Хімок Володимира Стрельченка до Бекетова. Мер звинувачує журналіста у наклепі. На судові засідання Бекетова привозять на реанімобілі.

За матеріалами Граней.ру, «Эхо Москвы»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі