У РФ перевірять повідомлення про моряків, які розстріляли піратів

Поділитися
Військова прокуратура РФ проводить перевірку за фактом появи в інтернеті відео, на якому нібито російські моряки-тихоокеанці в Аденській затоці розстрілюють човен із сомалійськими піратами.
Військова прокуратура РФ проводить перевірку за фактом появи в інтернеті відео, на якому нібито російські моряки-тихоокеанці в Аденській затоці розстрілюють човен із сомалійськими піратами.Перевірка проводиться спільно з військово-слідчим управлінням у Тихоокеанському флоті (ТОФ) і ФСБ. "Кілька днів тому на популярному відеохостингу в інтернеті з'явився запис, на якому якісь моряки стріляють по човну. Творці ролика переконують глядача, що дія запису відбувається 6 квітня цього року в Аденській затоці, і на ньому - екіпаж великого протичовнового корабля "Маршал Шапошников", який разом із човном знищує піратів", - цитують російські ЗМІ представника прес-служби прокуратури. На кадрах видно, як люди, що знаходяться на військовому кораблі, розстрілюють човен з людьми із корабельних гармат, а також з автоматів і гранатомета. Відео направлено на експертизу, яка повинна буде встановити достовірність запису, а також місце, час і обставини знятого. Окрім того, додали у прокуратурі, окрім роботи з відеоматеріалом, силовики проводять низку інших заходів щодо з'ясування всіх обставин події. Це не перше звинувачення російських моряків у розправі над піратами. З грудня 2008 року в Аденській затоці на північному сході Африки чергують міжнародні військово-морські патрулі, покликані знизити в цьому регіоні загрозу піратства. Окрім кораблів країн Євросоюзу в патрулюванні беруть участь і російські судна. На початку квітня 2010 року місію по захисту морського судноплавства в Аденській затоці дійсно виконував загін ТОФ у складі великого протичовнового корабля "Маршал Шапошников", танкера "Печенга" і морського рятувального буксира "МБ-37". У травні 2010 року, після того, як кораблі ТОФ звільнили від піратів танкер "Московський університет", у міністерстві оборони Росії заявили, що пірати були звільнені, проте, як з'ясували журналісти, до берега вони не дісталися і, швидше за все, загинули. Сомалійське агентство Somalilandpress розповсюдило повідомлення, в якому представники загарбників танкера розповіли свою версію подій, відмінну від офіційної, озвученої російськими спецслужбами. "Військові розстріляли піратів, а не відпустили", - сказав співрозмовник агентства і пригрозив, що надалі пірати будуть мститися і чинити з російськими моряками так само жорстоко. "Росіяни розстріляли їх впритул, потім завантажили мертві тіла назад у човен і відправили в море. Розстріляли 10 осіб", - додав він. Всього, за даними Міжнародного морського бюро, у 2009 році сомалійські пірати здійснили 217 нападів і захопили 47 суден.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі