У реактор іранської АЕС вже завантажили паливо

Поділитися
Завантаження ядерного палива в реактор першої іранської АЕС "Бушер" завершено, заявив в ефірі державного телеканалу Ірану "Прес-ТВ" голова Організації з атомної енергії країни Алі Акбар Салехі.
Завантаження ядерного палива в реактор першої іранської АЕС "Бушер" завершено, заявив в ефірі державного телеканалу Ірану "Прес-ТВ" голова Організації з атомної енергії країни Алі Акбар Салехі.За його словами, всі випробування обладнання станції пройшли успішно. АЕС протягом найближчих 6-9 місяців зможе вийти на проектний рівень потужності - 1000 МВт. Як повідомлялося раніше, Іран розраховує запустити АЕС "Бушер" до кінця січня. 21 серпня 2010 під контролем інспекторів МАГАТЕ ядерне паливо для першого завантаження реактора станції було доставлено до реакторного відділення. Після планової ревізії основного обладнання станції та отримання дозволу іранського наглядового органу почалося завантаження тепловиділяючих збірок в корпус реактора. АЕС "Бушер" потужністю 1000 МВТ розташована на березі Перської затоки. У 90-х роках до будівництва АЕС було залучено російське ЗАТ "Атомбудекспорт". Терміни пуску станції неодноразово переносилися. Паливо для першого завантаження реактора АЕС "Бушер" було доставлено з Росії до Ірану у січні 2008 року. Воно було опечатано МАГАТЕ і до початку фізпуску знаходилося в сховищі на майданчику станції. Відпрацьоване в реакторі паливо буде повертатися до Росії.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі