У Португалії почався загальний страйк

Поділитися
У Португалії сьогодні проходить загальний страйк - найбільший із 1988 року. Профспілки сподіваються, що страйк змусить владу країни відмовитися від антикризового плану.
У Португалії сьогодні проходить загальний страйк - найбільший із 1988 року. Профспілки сподіваються, що страйк змусить владу країни відмовитися від антикризового плану.Акція протесту проти урядових планів скорочення зарплат, соціальних допомог та інших державних витрат організована двома найбільшими профспілковими об'єднаннями країни. Паралізована робота транспорту, скасовані десятки рейсів в аеропорту Лісабона. Не працює більшість установ, від лікарень до банків. Португалія має намір скоротити дефіцит бюджету в 2011 році з 7,3% до 4,6% ВВП. Два головних фінансових інструмента влади - підвищення податків і скорочення витрат, у тому числі зарплат бюджетників. Як обіцяють лідери провідних португальських профспілок UGT і CGTPВ, об'єднали свої сили вперше за останні 20 років, в страйку візьмуть участь не лише працівники транспорту, промисловості та освіти, а й деякі співробітники приватного сектору - ЗМІ, банків і паливних компаній. В кінці цього тижня португальський парламент збирається прийняти скорочений бюджет, який, як сподівається уряд, має допомогти Португалії впоратися з важкою економічною ситуацією.

За матеріалами Бі-бі-сі, Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі