У Південній Кореї користувачів переведуть на гігабітний інтернет

Поділитися
Уряд Південної Кореї до 2012 року планує забезпечити всіх користувачів Глобальної мережі в країні каналом зв'язку з пропускною здатністю гігабіт на секунду. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Уряд Південної Кореї до 2012 року планує забезпечити всіх користувачів Глобальної мережі в країні каналом зв'язку з пропускною здатністю гігабіт на секунду. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Згідно з повідомленнями, влада Південної Кореї веде активні перемови з учасниками ринку надання інтернет-послуг, намагаючись переконати їх у необхідності перейти на такий рівень швидкості. Крім цього, уряд розробив Національну програму розвитку широкосмугового доступу в Мережу. За попередніми оцінками, перехід країни на «гігабітну» швидкість обійдеться в 30,4 мільярдів доларів. На сьогодні Південна Корея утримує пальму першості як країна, що надає населенню найбільш високу середню швидкість підключення до інтернету. Згідно з даними аналітичної компанії Akamai за перший квартал 2010 року, середньостатистичний корейський користувач виходить в інтернет по 12-мегабітному каналу. При цьому в Південній Кореї налічують більше 16,5 мільйонів IP-адрес. За цим показником країна входить до десятки світових лідерів. Крім того, підрахунки Akamai показують, що сім південнокорейських міст займають перші сім місць у списку населених пунктів з найбільш швидкісним підключенням до Мережі. Лідером рейтингу стало місто Масан з показником 15,8 мегабіт в секунду. При цьому максимальна швидкість з'єднання в Масані перевищує 40,5 мегабіт. Нагадаємо, що Великобританія, Німеччина й ще кілька європейських країн обговорюють питання про введення «нижнього» швидкісного обмеження підключення до інтернету. Так, Консервативна партія, яка перемогла на виборах, пообіцяла забезпечити всіх жителів країни щонайменше 100-мегабітний інтернетом. У березні 2010 року глава Федерального агентства зв'язку США представив план 100 Squared. За цим планом передбачено забезпечити всіх жителів країни 100-мегабітним доступом у Мережу. При цьому створення подібної інфраструктури може обійтися в 350 мільярдів доларів, а терміни розгортання 100-мегабітної мережі поки не називаються.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі