У Пакистані підірвали штаб-квартиру борців з тероризмом

Поділитися
© BBC
У четвер, 11 листопада, в найбільшому місті Пакистану Карачі було підірвано будівлю Управління кримінальних розслідувань, яке займалося боротьбою з тероризмом. Щонайменше два десятки людей загинули і близько ста отримали поранення.

У четвер, 11 листопада, в найбільшому місті Пакистану Карачі було підірвано будівлю Управління кримінальних розслідувань, яке займалося боротьбою з тероризмом. Щонайменше два десятки людей загинули і близько ста отримали поранення.

За інформацією поліції, спочатку зав'язалася перестрілка з десятком бойовиків, які намагалися штурмувати будівлю. Потім   стіну, що її оточує, спробувала протаранити вантажівка.  Бомба, що знаходилася в ній, здетонувала. Вибух залишив воронку діаметром 3 метри.

Представник пакистанського уряду Шармілла Фарук повідомила, що серед загиблих - п'ятеро поліцейських, серед них і жінки.

"Я грав у теніс у клубі через дорогу, коли почув постріли, а потім оглушливий гуркіт. У паніці відвідувачі клубу кинулися в роздягальню. Кілька моїх друзів отримали поранення і були відвезені в лікарню", - розповів очевидець Алі Заїді.

Як передає з Ісламабаду кореспондент «Бі-бі-сі» Шоіб Хасан, будівлі і співробітники Управління кримінальних розслідувань не раз піддавалися нападам.

У середу один з його підрозділів заарештував у Карачі кількох  бойовиків, які підозрювалися у причетності до екстремістської угруповання "Лашкар-і-Джангві", яке вважається найнебезпечнішим у країні і пов'язане з мережею "Аль-Каїда".

За словами, співробітника Управління кримінальних розслідувань Мохаммеда Аслам Хана, заарештовані планували підірвати в місті процесію шиїтів.

З грудня 2009 року в Карачі сотні людей стали жертвами нападів з боку як бойовиків, так і поліції.

За матеріалами: BBC Russian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі