У Німеччині розпочався перший за 400 років процес над піратами

Поділитися
У суді Гамбурга почався процес над десятьма сомалійськими піратами, які сім місяців тому захопили німецьке вантажне судно Taipan. Це перший суд над піратами у Гамбурзі за останні 400 років.
У суді Гамбурга почався процес над десятьма сомалійськими піратами, які сім місяців тому захопили німецьке вантажне судно Taipan. Це перший суд над піратами у Гамбурзі за останні 400 років.У квітні нинішнього року в декількох сотнях кілометрів від узбережжя Сомалі пірати захопили німецький суховантаж, який, проте, незабаром був звільнений голландськими моряками. Після прибуття судна з піратами до Нідерландів німецька влада направила запит про екстрадицію. З червня сомалійські пірати, найстаршому з яких 48 років, а наймолодшому - 17, знаходяться у Гамбурзі під попереднім ув'язненням. Подібний судовий процес проводиться в Гамбурзі вперше за останні чотириста років. Розповідає прес-секретар гамбурзької прокуратури Вільгельм Меллерс: "Даний випадок стосується малодослідженої галузі права. У той же час не можна сказати, що він звалився на нас з неба. Протягом досить тривалого часу ми готувалися до цього процесу і зібрали чимало доказів вини обвинувачуваних". Гамбурзька прокуратура вимагає для сидячих на лаві підсудних від 10 до 15 років позбавлення волі. Передбачається, що процес триватиме декілька місяців.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі