У найближчі десять років ЄС розширятися не буде

Поділитися
Розширення Євросоюзу за рахунок прийняття до нього нових країн у найближчі 10 років не буде. Про це йдеться у спеціальному листі, складеному міністрами закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і Польщі Радославом Сікорським. При цьому дипломати пропонують розширити співпрацю ЄС з Україною.
Розширення Євросоюзу за рахунок прийняття до нього нових країн у найближчі 10 років не буде. Про це йдеться у спеціальному листі, складеному міністрами закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і Польщі Радославом Сікорським. При цьому дипломати пропонують розширити співпрацю ЄС з Україною.Зазначений лист було надіслано на ім'я верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. Факт наявності подібного документа зі стратегії подальшого розвитку ЄС з точки зору його можливого розширення підтвердив кореспондентові ІТАР-ТАРС офіційний представник Євросоюзу. "Лист із викладенням концепції взаємин з найближчими країнами-сусідами ЄС, розроблений головами МЗС Швеції та Польщі, існує", - визнав він. У документі відзначається, що в даний час відсутні умови для прийняття до Євросоюзу нових членів. Подібна ситуація проіснує, на думку авторів, принаймні до 2020 року. Одночасно Швеція і Польща пропонують змінити формат існуючої політики сусідства і партнерства ЄС, особливо виділивши групу із шести країн, до якої входять Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Грузія, Молдова і Україна. Євросоюзу слід розширити співпрацю з цими державами, підписавши серію документів про партнерство, яке, однак, не передбачає їхнього вступу в доступному для огляду майбутньому до Євросоюзу. Концепція Більдта-Сікорського, яка фактично закриває перед країнами на схід від нинішніх кордонів Євросоюзу перспективу вступу до ЄС, надійде на розгляд засідання міністрів закордонних справ ЄС, що відкривається 25 жовтня. Нагадаємо, нещодавно міністри закордонних справ Чехії, Польщі та Швеції визнали факт існування значних труднощів в ході переговорів з Україною щодо підготовки угоди про поглиблену та всеохоплюючу вільну торгівлю (DCFTA). При цьому вони впевнені, що Україна має ставитися до умов, що висуваються ЄС, як до «пакету необхідних реформ».

За матеріалами Вестей.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі