У НАТО впевнені, що Усама бін Ладен ховається в Пакистані під захистом місцевих спецслужб

Поділитися
Північноатлантичному альянсу відоме місцезнаходження лідера міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Усами бін Ладена. Разом зі своїм заступником Айманом аль-Завахрі він ховається на північному заході Пакистану. Про це американському телеканалу CNN повідомив високопоставлений представник НАТО на умовах анонімності.
Північноатлантичному альянсу відоме місцезнаходження лідера міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Усами бін Ладена. Разом зі своїм заступником Айманом аль-Завахрі він ховається на північному заході Пакистану. Про це американському телеканалу CNN повідомив високопоставлений представник НАТО на умовах анонімності.За словами джерела, Усама бін Ладен і Айман аль-Завахрі, всупереч поширеній думці, не ховаються в печерах. Вони живуть у комфортних умовах під захистом місцевого населення. Окрім того, розповів представник НАТО, терористам допомагають деякі співробітники спецслужб Пакистану. Джерело додало, що на території цієї країни Усама бін Ладен і Айман аль-Завахрі знаходяться вже декілька років. Вони регулярно змінюють місце розташування, «курсуючи» в районі кордонів трьох країн - Пакистану, Афганістану та Китаю. Представник НАТО описав цей район як «важко доступний». Тут на території у кілька сотень квадратних кілометрів проживають кілька незалежних племен, які не бажають співпрацювати з офіційним Ісламабадом. Джерело CNN також підтвердило, що на територію Пакистану кілька місяців тому проник лідер руху «Талібан» Мулла Омар. Між тим, міністр внутрішніх справ Пакистану Реман Малик вже відреагував на повідомлення американського телеканалу. Він, зокрема, вказав, що раніше ЗМІ вже повідомляли про те, що Мулла Омар і Усама бін Ладен переховуються у країні. Проте ці дані не знайшли підтвердження, нагадав міністр. Довгий час вважалося, що лідер «Аль-Каїди» ховається в горах Тора-Бора в Афганістані. Варто відзначити, що за надання інформації, що призвела б до його затримання, уряд США пропонує нагороду 50 мільйонів доларів.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі