У МЗС України заявили, що інцидент із німецьким експертом Ніко Ланге вичерпано

Поділитися

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що інцидент з німецьким експертом, керівником українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге у київському аеропорту «Бориспіль» вичерпано.

Про це у вівторок, 6 липня, заявив прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Олександр Дікусаров. Він нагадав, що 4-5 липня відбувся робочий візит голови МЗС України Костянтина Грищенка до Німеччини. Під час поїздки голова українського зовнішньополітичного відомства провів низку зустрічей із високими посадовими особами ФРН. «Незважаючи на негативні коментарі, які з'явилися у мас-медіа у зв'язку з інцидентом навколо керівника відділу фонду Конрада Аденауера, українсько-німецькі відносини залишаються партнерськими і орієнтовані на результативну співпрацю», - запевнив Дікусаров. Дипломат додав, що наступного дня після інциденту всі сторони цього конфлікту прийшли до згоди, що конфлікт вичерпано. При цьому Дікусаров, відповідаючи на запитання щодо офіційної причини затримання експерта на кордоні, зазначив, що це питання до правоохоронних органів. Нагадаємо, 26 червня голову українського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге протягом 10 годин в аеропорту Бориспіль не пропускали до України. Заборону на в'їзд скасували лише після втручання уряду Німеччини. Голова комітету Бундестагу з питань Європи Гюнтер Кріхбаум закликав Київ негайно розпочати розслідування даного інциденту. Окрім того, за інформацією ЗМІ, до МЗС Німеччини для пояснень викликали українського посла у ФРН. Аналітики пов'язують затримання Ланге із тим, що він критикував дії нової влади України. Так, 27 травня у своїй аналітичній статті «Перші 100 днів після зміни влади в Україні: авторитарні тенденції і зближення з Росією» Ланге критично оцінив дії команди Януковича і зміни в Україні, які відбулися після його приходу до влади.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі