У М'янмі призначені перші за 20 років загальні вибори

Поділитися
Влада М'янми призначила загальні вибори, які стануть першими в країні за останні 20 років. Голосування, як очікується, пройде 7 листопада цього року.
Влада М'янми призначила загальні вибори, які стануть першими в країні за останні 20 років. Голосування, як очікується, пройде 7 листопада цього року.Про дату виборів було оголошено у п'ятницю, 13 серпня, в ефірі державних ЗМІ. Востаннє вибори у М'янмі проходили у 1990 році. Тоді обиралися члени конституційної асамблеї, яка повинна була розробити нові Основний закон і виборче законодавство. Переконливу перемогу на виборах отримала Національна ліга за демократію (НЛД), яку очолює лауреат Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі (на фото). Їй дісталося майже 80% голосів виборців. Однак військова хунта, правляча у М'янмі з 1962 року, скасувала результати виборів. А пізніше Су Чжі було поміщено під домашній арешт. Із 1990 по 2010 лідер НЛД утримується під домашнім арештом загалом 15 років. Як очікується, Су Чжі і її політсила не зможуть взяти участі у запланованих на листопад виборах. Справа в тому, що, згідно з прийнятим у березні законом, особи, які відбувають терміни ув'язнення за судовою постановою, не можуть брати участь у виборах. За даними ЗМІ, на Заході до виборів у М'янмі ставляться скептично, вважаючи їх спробою хунти створити видимість демократизації політичних процесів в країні.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі