У Москві пройшов перший санкціонований мітинг об'єднаної опозиції

Поділитися
Перший публічний захід коаліції чотирьох опозиційних організацій «За Росію без свавілля і корупції» - санкціонований мітинг у центрі Москви на Болотяній площі пройшов у суботу, 9 жовтня. За даними міліції, в ньому взяли участь від 300 до 400 осіб, за даними організаторів - бл. 2 тис. Захід пройшов без пригод.

Перший публічний захід коаліції чотирьох опозиційних організацій «За Росію без свавілля і корупції» - санкціонований мітинг у центрі Москви на Болотяній площі пройшов у суботу, 9 жовтня. За даними міліції, в ньому взяли участь від 300 до 400 осіб, за даними організаторів - бл. 2 тис. Захід пройшов без пригод.

На мітингу коаліція прийняла резолюцію про свої цілі, серед пунктів якої - вимога «неухильного дотримання Конституції», «повернення до виборів голів місцевого самоврядування», «припинення цензури в ЗМІ», «боротьба з корупцією» і «звільнення всіх політв'язнів».

Присутні одноголосно висловилися за резолюцію, дружно підтримавши її криками і піднятими руками. Мітингувальники викрикували антиурядові гасла і вимагали зміни державної влади.

У заяві, яку розповсюдили організатори мітингу, говориться, що його учасники будуть вимагати: «негайно забезпечити умови для існування справжнього народовладдя, повернути країні вільні і чесні вибори; припинити засилля і свавілля поліцейщини і спецслужб, заборонити цензуру в ЗМІ; негайно закрити процес над Михайлом Ходорковським і Платоном Лебедєвим, інші сфабриковані з політичних мотивів справи, звільнити ув'язнених з економічних статтями» і т.д.

Вони вважають, що вища російська влада «веде країну по шляху авторитаризму і корупції, свавілля і нехтування прав і свобод громадян, глибокої соціальної несправедливості та посилення монополізму».

«Необхідно добиватися зміни руйнівного для Росії політичного і економічного курсу», - наголошується в заяві коаліції.

Нагадаємо, що 14 вересня лідери опозиції Михайло Касьянов, Борис Нємцов, Володимир Рижков і Володимир Мілов підписали угоду про створення коаліції демократичних сил «За Росію без свавілля і корупції». 20 вересня відбулося перше засідання оргкомітету коаліції. А 1 жовтня опозиція узгодила свій мітинг з владою.

Мітингувати в Москві дозволили лише в  останній момент і частково санкціоновані акції проходили на підтримку відставки мера Москви Юрія Лужкова.Раніше всі демонстрації опозиції регулярно і жорстоко придушувались.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі