У Луцьку збирають гроші для придбання брайлівського дисплея для незрячих дітей

Поділитися
У Луцьку триває благодійний різдвяний марафон «Незрячій дитині - тактильну книгу». Його метою є збір коштів на придбання брайлівського дисплея для незрячих дітей.
У Луцьку триває благодійний різдвяний марафон «Незрячій дитині - тактильну книгу». Його метою є збір коштів на придбання брайлівського дисплея для незрячих дітей. Організатором акції виступила Волинська обласна організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії». Марафон триватиме до 20 січня. Як розповів голова міської організації «Генерації успішної дії» Віталій Ткачук, група молоді з вадами зору (учні спеціалізованих шкіл, студенти, молоді фахівці), а також волонтери протягом різдвяних свят відвідають державні установи, підприємства та організації міста з вертепом, завітають у сім'ї, в яких є незрячі діти. Різдвяне дійство за участю незрячих уже відбулося в міській раді Луцька. Також, за словами Ткачука, цю акцію активно підтримали римо-католицька й Українська Православна Церква Київського Патріархату. Завершать проект проведенням підсумкової прес-конференції, на якій будуть представлені результати марафону. Минулого року, за підтримки благодійників, відбувся аналогічний марафон, метою якого було зібрати кошти на видання книг рельєфно-крапковим шрифтом. У результаті було отримано понад 17 тисяч гривень, за рахунок чого вдалося надрукувати по 10 примірників 4 томів книги Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Ці книги були передані школам-інтернатам для незрячих дітей, а також у найбільші бібліотеки України для людей із вадами зору.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі