У Кремлі вирішили будувати дорогу через Хімкинський ліс

Поділитися
Остаточне рішення про будівництво першої ділянки траси Москва-Петербург через Хімкинський ліс прийнято. Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на власні джерела у Кремлі. За даними видання, його оголошення відбудеться на зустрічі президента Дмитра Медвєдєва з прем'єр-міністром Франції Франсуа Фійоном у четвер.
Остаточне рішення про будівництво першої ділянки траси Москва-Петербург через Хімкинський ліс прийнято. Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на власні джерела у Кремлі. За даними видання, його оголошення відбудеться на зустрічі президента Дмитра Медвєдєва з прем'єр-міністром Франції Франсуа Фійоном у четвер.Оскільки у французів виникли питання до Росії з приводу порушення угоди з будівництва дороги, президент планує відповісти на них. Французи беруть участь у проекті через Північно-Західну концесійну компанію (ПЗКК): у них 50 відсотків ПЗКК, інші 50 відсотків належить акціонерам групи "Н-Транс" Микиті Мішину, Андрію Філатову і Костянтину Миколаєву, які запропонували увійти в проект давньому знайомому Володимира Путіна Аркадію Ротенбергу. У прес-службі Кремля коментувати інформацію про плани президента відмовилися. За словами прес-секретаря прем'єр-міністра Володимира Путіна Дмитра Пєскова, в офіційній повістці зустрічі питання про інтереси французького інвестора немає, але логічно припустити, що Фійон його торкнеться. Путін вчора побував у Хімках, але не у зв'язку з будівництвом траси - він обговорював проблеми фармацевтичної галузі. Будівництво першої ділянки платної автотраси Москва - Петербург регламентовано концесійною угодою, яку Мінтранс підписав з ПЗКК - переможцем конкурсу на будівництво дороги. Кошторис будівництва складає близько 60 мільярдів рублів. Із них 23 мільярда рублів безпосередньо виділить держава з інвестиційного фонду, решту профінансують держбанки. Проти проекту виступили ініціативні жителі Хімок. Протистояння досягло піку влітку, коли будівельники приступили до вирубування просіки: жителі Хімок і екологи провели серію мітингів, біля будівлі адміністрації Хімок пройшла акція протесту, на захист лісу виступили відомі музиканти Боно і Юрій Шевчук. У Кремлі "Ведомостям" заявили, що протести не залишилися без наслідків. За словами одного з чиновників, підготовлено цілий блок заходів, що компенсують втрату для екології, зокрема масштабне збільшення насаджень дерев і скорочення ареалу вирубування лісу. Висадження нових дерев, найчастіше більш цінних видів, аніж ті, які вирубуються, було закладено в проект спочатку, нагадав Пєсков. У свою чергу, лідер Руху на захист Хімкинського лісу Євгенія Чирикова заявила виданню, що якщо рішення по колишньому маршруту траси буде прийнято, ніякі компенсаційні заходи не допоможуть. За її словами, активісти руху разом з екологами мають намір передати в адміністрацію президента вимогу скасувати тендер Росавтодору на вирубування 20 тисяч дерев для прокладання газопроводу у зв'язку з будівництвом дороги.

За матеріалами Ведомостей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі