У Колумбії розслідують загадкові вбивства підлітків за списком, опублікованим у Facebook

Поділитися
Поліція Колумбії розпочала розслідування загадкового вбивства трьох підлітків, імена яких фігурували у «списку смерті», оприлюдненому в популярній соціальній мережі Facebook.
Поліція Колумбії розпочала розслідування загадкового вбивства трьох підлітків, імена яких фігурували у «списку смерті», оприлюдненому в популярній соціальній мережі Facebook. Жертвами злочинців стали молоді люди у віці 15, 16 і 17 років, які проживають у місті Пуерто-Асіс на півдні країни. Перші двоє підлітків були вбиті ще 15 серпня. А через два дні у Facebook з'явився «список смерті», до якого входили, у тому числі, імена жертв зловмисників. Невідомі погрожували 69 жителям Пуерто-Асіса смертю, якщо вони у триденний термін не облишать місто. Вже 20 серпня був убитий ще один підліток, чиє ім'я було у «списку смерті». Після цього колумбійська поліція розпочала офіційне розслідування події. Зараз правоохоронці за допомогою інтернет-експертів намагаються встановити, хто стоїть за цими погрозами. Тим часом, зловмисники 23 серпня опублікували ще один «список смерті». До нього включені імена 31 жінки, що проживає в Пуерто-Асісі. Справа не обмежилася тільки появою загроз в інтернеті. На декількох автомобілях були залишені погрозливі листівки, адресовані сім'ям молодих людей. «Будь ласка, як родичі, попросіть їх виїхати з міста не пізніше ніж через три дні, інакше ми будемо вважати себе змушеними вчинити так само, як 15 серпня [коли відбулися перші два вбивства]», - йшлося у друкованих посланнях. Погрози спровокували паніку серед мешканців, деякі з яких вважали за краще виїхати. Поліція поки не висловила своєї версії того, що відбувається, але, на думку омбудсмена Вольмар Переса, за тим, що трапилося може стояти одна з банд, яка прагне розширити сферу свого впливу. Колумбійська влада вже призначила винагороду у розмірі 5 мільйонів песо (близько 2,5 тисячі доларів) за інформацію, яка може допомогти слідству.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі