У Китаї керівників шахт зобов'язали спускатися до вибоїв разом з гірниками

Поділитися
© Художник С.Бойчук
У четвер, 7 жовтня, в Китаї набули чинності нові правила, які вимагають від керівників шахт супроводжувати гірників, що спускаються у вибої. В іншому випадку їм загрожує значний штраф.
У четвер, 7 жовтня, в Китаї набули чинності нові правила, які вимагають від керівників шахт супроводжувати гірників, що спускаються до вибоїв. В іншому випадку їм загрожує значний штраф.Відповідне розпорядження у липні видав голова КНР Ху Цзіньтао. Дані заходи, за задумом китайського уряду, змусять керівників шахт серйозніше ставитися до життя і здоров'я гірників. Вугілля забезпечує сьогодні 70% всіх енергетичних потреб Китаю. При цьому гірничовидобувна промисловість цієї країни здобула собі сумну славу однієї з найнебезпечніших у світі. Тільки протягом минулого року аварії на шахтах забрали життя більш ніж 2,5 тисячі китайських вугільників. А у 2002 році у КНР і зовсім загинула рекордна кількість шахтарів - 6995. Влада сподівається змінити ситуацію на краще - зокрема, за допомогою нових правил і вимоги до керівництва спускатися до шахти разом з робітниками. Якщо вони не будуть дотримуватися цих правил, то підприємству загрожує штраф від 22 тисяч до 75 тисяч доларів. Безпосередньо сам керівник може бути оштрафований на суму 1,5 тисячі доларів до 80% доходу за минулих рік. При цьому, як повідомляють, із Китаю вже приходять повідомлення про те, що деякі керівники шукають шляхи обходу цих правил. Так, на одній з шахт сімох робітників перевели на посади менеджерів - для того, аби дотриматися букви закону. Офіційний Пекін, однак, підкреслює: ця тактика не спрацює, і обіцяє карати за подібні хитрощі.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі