У Кишиневі радикальні православні блокують будівлю Молдавської митрополії

Поділитися
Прихильники маргінальної православної групи не випускають професора Московської духовної академії протодиякона Андрія Кураєва з будівлі Молдавської митрополії в Кишиневі.
Прихильники маргінальної православної групи не випускають професора Московської духовної академії протодиякона Андрія Кураєва з будівлі Молдавської митрополії в Кишиневі."Я заблокований в будівлі митрополії, зовні - близько трьохсот "чибрикістів" (члени маргінальної молдавської групи "Суспільство святої Матрони Московської", очолюваної протоієреєм Анатолієм Чибриком). Вони заявили: "Не випустимо, поки ви не покаєтеся перед нами". Я цього зробити не можу", - заявив Кураєв. "Зараз я фізично не можу залишити будівлю, і навіть наявність двадцяти поліцейських поки не може допомогти вирішенню цієї проблеми", - додав протодиякон. У середу в будівлі єпархії в Кишиневі проходить церковний суд на отцем Анатолієм Чибриком. Раніше він критикував священноначаліє за "екуменізм", до його групи входять противники ІПН та діалогу з представниками інших релігій і конфесій. На початку жовтня згаданий священик влаштував погром на лекції Кураєва в Кишиневі: кілька десятків агресивно налаштованих осіб, прихильників і прихильниць Чибрика увірвалися до приміщення, де проходила лекція, із погрозами, побили декана одного з факультетів і вдарили Кураєва в обличчя. В кінці минулого року члени цієї групи провели в центрі Кишинева антисемітську маніфестацію, заявивши, що не допустять, щоб Молдова "керувалася євреями", і зірвали єврейську символіку та атрибути, які були встановлені у парку двома днями раніше напередодні Хануки.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі