У Киргизії завершилося голосування на парламентських виборах

Поділитися
У Киргизії в 20.00 (17.00 за Києвом) завершилося голосування на виборах депутатів нового парламенту республіки. За даними, що надійшли до Центрвиборчкому з регіонів Киргизії, активність виборців на момент закриття дільниць склала 42,53%.
У Киргизії в 20.00 (17.00 за Києвом) завершилося голосування на виборах депутатів нового парламенту республіки. За даними, що надійшли до Центрвиборчкому з регіонів Киргизії, активність виборців на момент закриття дільниць склала 42,53%. Кількість виборців у Киргизії становить 2852751 осіб. Остаточні підсумки явки будуть відомі через годину, але в ЦВК не вважають, що ці відомості істотно зміняться. Представник ЦВК Киргизії заявив агентству «Інтерфакс», що «це демократична явка», вона «свідчить про те, що вибори в Киргизії проходять відкрито і прозоро, і спостерігачі дуже уважно стежили за ходом голосування». У Киргизії немає порогу явки, і вибори вважаються такими, що відбулися за будь-якої активності. У ЦВК визнають, що під час  виборів були відзначені різні порушення, але заявили, що вони не можуть вплинути на результати виборів. Тим часом місцеві спостерігачі, в основному представляють політичні партії, заявили, що під час  голосування по республіці ними були зафіксовані організовані підвезення виборців, «каруселі», спроби скидання бюлетенів в урни для голосування, голосування за додатковими списками громадян поза місцем прописки, порушення правил нанесення і перевірки маркування, агітація в день виборів, а також масове голосування за відкріпними посвідченнями. Виконуючий обов'язки генеральний прокуро Киргизії Кубатбек Байболов заявив «Інтерфаксу», що «органи прокуратури займаються перевіркою випадків масового голосування за відкріпними посвідченнями, зафіксованих у Бішкеку». У свою чергу міністр внутрішніх справ Киргизії Зарилбек Рисалієв заявив журналістам, що «в Киргизії в день виборів спостерігалася стабільна ситуація». «Під час голосування співробітники МВС не виявили жодних порушень громадського порядку», - підкреслив він. На 120 місць до парламенту претендують 29 партій. Щоб отримати депутатські мандати, кожній партії необхідно набрати не менше 5% голосів виборців. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі