У Києві з'являться приватні кладовища

Поділитися
Київська влада збирається продати частину комунальних підприємств. У списку - кладовища, сміттєзвалища та каналізаційні колектори.
Київська влада збирається продати частину комунальних підприємств. У списку - кладовища, сміттєзвалища та каналізаційні колектори.У київській мерії хочуть передати корпоративні права на частину комунальних підприємств бізнесменам. Таким чином у столиці можуть з'явитися приватні кладовища, сміттєзвалища та каналізаційні колектори. «Це торкнеться маленьких КП, які незрозуміло чим займаються, а також неприбуткових підприємств, а не всіх поголовно. Ми хочемо привести їх у нормальний вигляд, тому корпоративні права на деякі будемо продавати», - сказав заступник мера Руслан Крамаренко. Начальник головного управління економіки Ігор Довбань, відповідальний за питання приватних інвестицій у міські КП, заявив, що у списку підприємств, які віддадуть у приватні руки, можуть виявитися кладовища, сміттєзвалища та каналізаційні колектори. Бізнесмени поки не отримували конкретних пропозицій, але ініціативу повністю підтримують. «Купівля комунальних підприємств завжди вигідна, особливо сміттєвих звалищ і кладовищ. Адже це, по-перше, гарантований ринок послуг: вивозити сміття або ховати не перестануть ніколи. А по-друге, отримуючи у власність КП, ти автоматично стаєш монополістом на ринку, тобто, у тебе з'являється можливість встановлювати тарифи. Окрім того, у тебе практично немає конкурентів і з'являється «дах» в особі міськвлади», - пояснив керівник приватного підприємства Андрій Безруков. Якщо ідею реалізують, то цілком ймовірно відразу будуть підвищені ціни на вивіз сміття, а на кладовищах вже легально, а не за хабарі, будуть продавати місця. З іншого боку, бізнесмени будуть стежити за чистотою на доручених їм цвинтарях та посилять охорону від бомжів і вандалів. У той же час Руслан Крамаренко вважає, що кладовища все ж таки залишать у комунальній власності, як і метрополітен, «Київпастранс» і «Київзеленбуд». «Адже у нас 26 категорій пільговиків! «Зеленбуд» обслуговує парки, його теж не зачеплять, а от віддати в оренду сміттєві звалища, думаю, варто, як і окремі ділянки міського колектора», - зазначив чиновник. За його словами, сам колектор - стратегічне підприємство - не зачеплять. На приватизацію може піти і фармзавод (КП «Фармація»). Зараз у Києві налічується 197 комунальних підприємств, а які з них виставлять на продаж, поки відкрите питання.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі