У Києві збираються знести понад 1400 кіосків

Поділитися
Київська міська держадміністрація знесе 1441 кіоск, встановлений без дозвільної документації. У першу чергу будуть знесені об'єкти, розташовані біля будівництв, на інженерних мережах, поблизу навчальних закладів і станцій метрополітену. Демонтаж малих архітектурних форм почнеться сьогодні, пише у середу, 29 вересня, видання «Коммерсант-Украина».
Київська міська держадміністрація знесе 1441 кіоск, встановлений без дозвільної документації. У першу чергу будуть знесені об'єкти, розташовані біля будівництв, на інженерних мережах, поблизу навчальних закладів і станцій метрополітену. Демонтаж малих архітектурних форм почнеться сьогодні, пише у середу, 29 вересня, видання «Коммерсант-Украина».Як розповів заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, нещодавно у столиці закінчилася повна інвентаризація МАФ. Вона показала, що в місті встановлено 10 тисяч 829 кіосків, з яких 1 тисяча 441 розміщені без будь-яких дозвільних документів. Найближчим часом у КМДА планують демонтувати 232 кіоски - у першу чергу ті, які заважають будівництву, стоять на інженерних мережах, встановлені поблизу навчальних закладів та біля входів на станції метрополітену. Нагадаємо, 27 листопада 2008 року рішенням №657/657 Київрада передала повноваження щодо розміщення кіосків КП «Київське інвестиційне агентство», яке фактично стало власником і МАФ, і зайнятих ними земельних ділянок. Після численних акцій протесту підприємців та офіційного протесту прокуратури Києва 21 травня 2009 року Київрада скасувала це рішення, доручивши КМДА провести інвентаризацію МАФ. До її завершення було введено мораторій на їхнє знесення. Проте співробітники комунального підприємства «Благоустрій» і після цього робили спроби знести деякі МАФ, посилаючись на вказівки КМДА і вже скасоване рішення Київради. Тим часом представники опозиційних фракцій у Київраді не задоволені результатами інвентаризації. Перший заступник голови фракції БЮТ Юрій Дмитрук вчора заявив, що при демонтажі МАФ має застосовуватися соціальний підхід. «Деякі бізнесмени володіють десятками, сотнями таких об'єктів і здають їх в оренду. Їх і треба демонтувати у першу чергу. А кіоск, який є єдиним джерелом доходів звичайної сім'ї, ліквідовувати не можна», - сказав Дмитрук.

За матеріалами «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі