У Києві відкрилася унікальна виставка давньоримських скульптур

Поділитися
Експозицію давньоримської скульптури, присвячену темі дитини та дитинства, відкрито в київському Музеї мистецтв імені Ханенків. Експонати для цієї виставки було привезено з музеїв Риму, Парми та Капуї.

Експозицію давньоримської скульптури, присвячену темі дитини та дитинства, відкрито в київському Музеї мистецтв імені Ханенків. Експонати для цієї виставки було привезено з музеїв Риму, Парми та Капуї.

Окрім унікальних скульптурних робіт, значна частина яких є маловідомою навіть для мистецтвознавців, експозиція супроводжується значною кількістю текстової та візуальної інформації. Організатори виставки прагнули у будь-який спосіб передати тонкощі гендерних та вікових стосунків у давньоримському суспільстві.

Концептуальною ідеєю виставки, за словами її куратора Анни Марії Реджані, є демонстрація уваги, якою користувалися діти у давньоримському суспільстві. Релігійний культ, який існував у Римі довкола родових і родинних стосунків, давав жінкам та дітям куди як більші права, аніж то було заведено в інших країнах стародавнього світу.

Ініціатива провести у Києві експозицію давньоримської скульптури належить доктору Ніколо Франко Баллоні — директорові Італійського інституту культури. Для показу киянам виставку готувала генеральна дирекція археологічної спадщини Італії.

Експозиція буде відкритою для огляду в Музеї мистецтв Богдана та Варвари Ханенків до 20 червня. Адреса музею – вулиця Терещенківська 15-17, що неподалік від станції метро «Площа Льва Толстого». Музей відкрито щодня з 10-30 до 17-30, вихідні дні – понеділок та вівторок.

Подробиці про виставку читайте у статті професора Ольги Петрової «Дитинство у вічному місті» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі