У Києві новорічну ялинку можна буде взяти напрокат

Поділитися
На Новий рік і Різдвяні свята живі ялинки можна взяти напрокат. Таку послугу з початку грудня пропонує Київський садковий центр.

На Новий рік і Різдвяні свята живі ялинки можна взяти напрокат. Таку послугу з початку грудня пропонує Київський садковий центр.

«У Канаді давно є така практика. Тепер і в Києві можна це зробити. Ми самі привозимо дерево і забираємо по закінченню договору. У минулому році у нас орендували близько 20 штук», - говорить керівник центру Володимир Слінчук. «Дерева ростуть у вазонах на п'яти сотках землі на вул.Деревообробній. Там є тиси, карликові ялинки, звичайна сосна. Найпопулярніші - блакитні ялини. Їх висота - 1,5 м. Орендувати коштує 600 гривень. Дозволити собі таке можуть не всі. Взяти дерево можна лише на місяць. Через різкий перепад температур рослина може загинути», - продовжує Володимир Слінчук. Керівник центру додав, що за умовами договору, треба відразу заплатити повну вартість рослини. У суму входить доставка. По завершенню терміну договору половину коштів повертають. Але тільки за умови, якщо на дереві немає зламаних або сухих гілок і не пошкоджений стовбур. У розсаднику запевняють, таких ушкоджень ще не траплялося. За даними міської адміністрації невеликі зрізані сосни і ялинки цього року можна буде купити в столиці за 25-35 гривень, дерева вище 2 метрів будуть коштувати від 60 гривень. Нагадаємо, державний комітет лісового господарства посилив охорону хвойних лісових насаджень та селекційних плантацій. За зрубану ялинку доведеться заплатити штраф до 1607 гривень. У столиці цього тижня почнуть продавати ялинки.

За матеріалами УКРІНФОРМ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі