У Києві гелікоптери можуть стати міським транспортом

Поділитися
Київська влада хоче в майбутньому зробити вертольоти міським транспортом. Про це у вівторок, 26 жовтня, пише газета Сегодня.
Київська влада хоче в майбутньому зробити вертольоти міським транспортом. Про це у вівторок, 26 жовтня, пише газета Сегодня.За інформацією видання, зараз на розгляді в Державіаадміністрації знаходяться поправки до наказу Мінтрансу N205 від 1 грудня 2004 року. Вони передбачають, що вертолітні майданчики можуть споруджуватися не у 500 метрах від найближчих будівель, як зараз, а у 60. По суті, безпосередньо у дворі будинків. Будівництво вертолітного майданчика на Парковій дорозі для санавіації (але там, як заявили в КМДА, зможе сідати і вертоліт Президента) - лише початок. У мерії знайшли місце для 17 майданчиків, пише газета. «Ми подали свої пропозиції спільно з Мінтрансом до Кабміну. Поки затверджено точно тільки 9 адрес, за деякими з них будуть розглядатися по 2-3 майданчика», - заявив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської держадміністрації Віталій Пшеничний. Зокрема, мова йде про такі адреси: Інфекційна клінічна міська дитяча лікарня (вул. Дегтярівська, 23), Київська обласна клінічна лікарня (вул. Багговутівська, 1), Київська клінічна лікарня N12 (вул. Підвисоцького, 4а), стадіон «Старт» (вул. Шолуденка, 26-28/4), НСК «Олімпійський» (Спортивна площа, 1), Київська клінічна лікарня N6 (пр. Комарова, 3), клініка «Борис» (пр. Бажана, 12а), Київська клінічна лікарня N4 (вул. Солом'янська, 17), Київська клінічна лікарня N1 (Харківське шосе, 121). Однак поки що за цими адресами приватним вертольотам приземлятися не дозволять. «А потім подивимося», - зазначив Пшеничний. Тим часом, мер Києва Леонід Черновецький вже зараз періодично літає над областю на гелікоптері. В оточенні градоначальника розповіли, що у нього є невеликий літак і вертоліт. «Вертоліт мера «живе» під Києвом на одному з приватних майданчиків, його обслуговує приватна вертолітна компанія. Літає Леонід Черновецький над територією області», - розповіло джерело видання в авіаційних колах. За інформацією газети, Черновецький літає на імпортному дводвигуновому гелікоптері «Аугуста», а його приватний літак нібито базується в одному з ангарів в аеропорту «Бориспіль». Однак як у самому підприємстві, так і в прес-службі мера Києва від коментарів на цю тему відмовилися. Нагадаємо, український президент Віктор Янукович вирішив найближчим часом відмовитися від поїздок на автомобілі і діставатися до «Межигір'я» авіацією.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі