У Каталонії заборонили кориду

Поділитися
Депутати парламенту іспанського автономного співтовариства Каталонія у середу, 28 липня, проголосували за законопроект, яким вводиться заборона на кориду.
Депутати парламенту іспанського автономного співтовариства Каталонія у середу, 28 липня, проголосували за законопроект, яким вводиться заборона на кориду. Відповідний документ підтримали 68 парламентаріїв, 55 виступили проти, ще дев'ять утрималися. Голосування проходило у закритому режимі, оскільки дві основні фракції каталонського парламенту пішли на незвичайний крок і офіційно дозволили своїм членам голосувати, грунтуючись виключно на власній думці. Корида стане нелегальною в регіоні із 1 січня 2012 року, коли набуде чинності новий закон. Таким чином, Каталонія стане першою іспанською провінцією, що заборонила бої биків. Голосування з цього питання призначили після того, як до регіонального парламенту було спрямовано петицію, яка стверджує, що корида - варварська традиція, час якої давно відійшов у минуле. Під документом стояло 180 тисяч підписів. Прихильники кориди наполягають на тому, що це - найважливіша частина національної культури, яку необхідно зберегти. Вони також побоюються, що це голосування може послужити прецедентом і спровокувати хвилю аналогічних референдумів по всій країні. Окрім того, захисники кориди нагадують, що в цій індустрії по всій країні працюють тисячі людей, і заборона на проведення боїв биків може залишити цих людей без засобів до існування. Арена для боїв биків у Барселоні - одна з найстаріших в Іспанії, проте популярність середньовічної традиції, як кажуть оглядачі, поступово згасає. Відома французька актриса і захисниця тварин Брижитт Бардо вже привітала рішення влади іспанської Каталонії заборонити у своїй провінції бої биків. «Це перемога людської гідності над людською жорстокістю. Корида є проявом жахливого садизму. Необхідно в усьому світі покласти край цим справжнім тортурам тварин», - сказала вона. Бардо очолює у Франції створений нею ж фонд захисту тварин. Корида проводиться і в деяких районах на півдні Франції, що викликає протести місцевих громадських організацій.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі