У канадському порту заарештовано судно з російсько-українським екіпажем

Поділитися
Судно "Любовь Орлова", екіпаж якого складається із 49 російських і двох українських моряків, заарештовано у канадському порту Сент-Джонс, повідомив інспектор Міжнародної федерації транспортних робітників у Владивостоці Петро Осичанський.
Судно "Любовь Орлова", екіпаж якого складається із 49 російських і двох українських моряків, заарештовано у канадському порту Сент-Джонс, повідомив інспектор Міжнародної федерації транспортних робітників у Владивостоці Петро Осичанський."Судно заарештовано за позовом фрахтувальника за борг на суму 251 тисяча доларів", - сказав він. Моряки повідомили Осичанському, що на кораблі закінчується продовольство і вода, запасів залишилося на сім-десять днів, екіпаж просить надати допомогу для повернення на батьківщину. Інспектори Міжнародної федерації транспортних робітників (МФТ) у Канаді упродовж найближчих годин відвідають "Любовь Орлову", додав він. За словами моряків, власник судна заборгував їм за зарплату ще більше, ніж фрахтувальнику - понад 270 тисяч доларів. "Моряки, вісім з яких жителі Приморського краю, повідомили, що не отримували зарплату чотири місяці, борг складає 273 тисячі доларів. Грошей, щоб повернутися до Росії, у них немає", - сказав співрозмовник. Інспектори МФТ у Канаді складуть документи, аби заарештувати "Любовь Орлову" і за позовом екіпажу, щоб надалі моряки могли отримати зароблені гроші. Надалі, за словами Осичанського, якщо судновласник не укладе мирову угоду з екіпажем і не погасить борг, заарештоване судно буде виставлено на аукціон, а кошти від продажу підуть на погашення боргів, у тому числі на зарплату морякам. "Любовь Орлова" працює під "зручним прапором" островів Кука, оператором судна є російська компанія.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі