У Камбоджі винесено вирок «головному катові режиму Пол Пота»

Поділитися
У Камбоджі до тривалого тюремного ув'язнення засуджений колишній прихильник червоних кхмерів Канг Кек Леу, якого також називають «головним катом режиму Пол Пота».
У Камбоджі до тривалого тюремного ув'язнення засуджений колишній прихильник червоних кхмерів Канг Кек Леу, якого також називають «головним катом режиму Пол Пота».Про це у понеділок, 26 липня, повідомляють західні ЗМІ. Канг Кек Леу, якому 67 років, раніше був засуджений трибуналом ООН засудив до 35 років ув'язнення. Однак тепер цей термін зменшили на п'ять років. Дане рішення обгрунтоване тим, що підсудного кілька років незаконно тримали у попередньому ув'язненні без рішення суду. Слідством встановлено, що за режиму Пол Пота Канг Кек Леу був начальником в'язниці S21 (Туол Сленг), в якій під час правління режиму червоних кхмерів було вбито 20 тисяч осіб, у тому числі жінок і дітей. При цьому він особисто брав участь в тортурах і вбивствах. У закладі було прийнято спочатку фотографувати живих людей, а потім їхні трупи. Ці фотографії підносили як доказ успішної боротьби з ворогами комуністичного режиму. Після падіння режиму Канг Кек Леу прийняв християнство і 20 років переховувався у джунглях під ім'ям Ханг Пін. Але у 1999 році його впізнав британський репортер. Після цього колишній начальник в'язниці добровільно здався поліції. Він заявив, що повністю визнає свою провину і кається за скоєне. У в'язниці S21 наразі розташовується камбоджійський Музей геноциду. Червоні кхмери, очолювані Пол Потом, правили Камбоджею із 1975 по 1979 роки. За різними оцінками, за роки їхнього правління були вбиті від 1,7 до 3 мільйонів «ворогів режиму». У Камбоджі були заборонені писемність, гроші, іноземні мови та книги. Режим був скинутий в'єтнамськими військами. Із 2003 року в Камбоджі під егідою ООН діють надзвичайні судові палати, призначені для суду над колишніми лідерами червоних кхмерів. Трибунал над Канг Кек Леу став першим з таких процесів.

За матеріалами: CNN, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі