У Гватемалі через негоду введено надзвичайний стан

Поділитися
© www.usiter.com
Через зливи в Гватемалі оголошено надзвичайний стан. Негода продовжується не перший день і призвела до повеней і зсувів. Жертвами стихії вже стали 20 чоловік.
Через зливи в Гватемалі оголошено надзвичайний стан. Негода продовжується не перший день і призвела до повеней і зсувів. Жертвами стихії вже стали 20 чоловік.Десятеро людей загинули в автобусі, який накрило грязьовим зсувом на шосе на захід від міста Гватемала. Рятувальники, які були вимушені добиратися до людей через пласти щільної грязі, зуміли розкопати 20 чоловік, що вижили. Після спасіння потерпілих, раптово стався другий зсув, який накрив і простих громадян, і рятувальників. Наразі під шарами бруду можуть знаходитися до ста чоловік. Крім того, зсув, що зійшов в іншому районі країни, похоронив будинок з родиною з чотирьох людей. Більшість транспортних шляхів в країні заблоковані. Президент Гватемали Альваро Колом повідомив, що негода звела нанівець всі роботи по відновленню країни після тропічного шторму «Агата». Тоді сильний вітер і дощі принесли масу руйнувань і сталі причиною смерті 165 чоловік. Міст, який відновили після «Агати», знову був знищений зсувами. Тепер дорога на північний захід країни повністю заблокована. Колом звернувся з проханням до конгресу щодо надання додаткового фінансування для ремонтно-відновних робіт. За словами президента, на упорядковування інфраструктури країни буде потрібно близько 500 мільйонів доларів. Крім того, лідер країни висунув пропозицію ввести спеціальний податок для фінансування аварійних робіт. Тим часом національна метеорологічна служба Гватемали прогнозує, що дощі продовжуватимуться щонайменше дві діб.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі