У Греції засуджено поліцейського, який спровокував масштабні заворушення

Поділитися
У понеділок, 11 жовтня, суд у Греції визнав одного з місцевих поліцейських винним у вбивстві у 2008 році підлітка, яке спровокувало найбільші за останні роки заворушення в країні. Остаточний вердикт правоохоронцю буде оголошено пізніше.
У понеділок, 11 жовтня, суд у Греції визнав одного з місцевих поліцейських винним у вбивстві у 2008 році підлітка, яке спровокувало найбільші за останні роки заворушення в країні. Остаточний вердикт правоохоронцю буде оголошено пізніше.Нагадаємо, 15-річний Алексіс Грігоропулос був застрелений 6 грудня 2008. Співробітник поліції Епамінондас Корконеас стверджував, що він зазнав нападу з боку групи молодих людей і був змушений зробити попереджувальні постріли, коли ті почали кидати каміння в поліцейську машину. Один з пострілів виявився фатальним. Згодом 38-річний Корконеас стверджував, що не цілився у хуліганів і стріляв у повітря, а куля просто зрикошетила. Розтин підтвердив факт рикошету. Проте свідки на суді заявили, що правоохоронець все ж цілився у підлітків. Напарник Корконеаса Василіс Сараліотіс був визнаний судом винним у співучасті. Після загибелі Грігоропулоса в Афінах почалися акції протесту, заворушення, зіткнення з поліцією, які тривали більше десяти днів. Учасники акцій непокори палили машини, трощили вітрини банків і магазинів. Ці заворушення стали наймасштабнішими у Греції з 1974 року, коли країною керувала військова хунта.

За матеріалами: Бі-бі-сіCNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі