У Греноблі підлітки влаштували масштабні погроми

Поділитися
У французькому місті Гренобль у ніч на суботу, 17 липня, численні групи підлітків влаштували масштабні погроми. Так вони відреагували на загибель грабіжника, якого застрелила поліція.
У французькому місті Гренобль у ніч на суботу, 17 липня, численні групи підлітків влаштували масштабні погроми. Так вони відреагували на загибель грабіжника, якого застрелила поліція.У ніч на суботу, за повідомленнями ЗМІ, погромниками було спалено близько 60 машин. Окрім того, вони розбили вітрини в декількох магазинах і вікна в трамваї, що проходив повз. Поліція була вимушена застосувати проти підлітків сльозоточивий газ. Окрім того, правоохоронники затримали двох найбільш активних хуліганів, 17-ти і 18-ти років. Погроми в Греноблі почалися через день після того, як під час перестрілки з поліцією загинув 27-річний грабіжник. Він разом з ще з однією особою пограбував казино в передмісті Гренобля, проте їх спробували зупинити прибулі на місце правоохоронники. Після того, як злочинці відкрили вогонь по поліцейським, одного з них було застрелено. Другому грабіжникові вдалося сховатися. Останніми роками в Франції сутички між поліцією і молоддю з неблагополучних районів відбуваються регулярно. Як правило, погроми починаються після інцидентів за участю правоохоронників. Серія найбільш масштабних погромів відбулася в 2005 році. Тоді під час безладів, що охопили всю Францію, було спалено близько 300 будинків і 100 тисяч автомобілів. Окрім того, поранення отримали близько 130 поліцейських.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі