У Франції колишній панамський диктатор Норьєга засуджений до семи років в'язниці

Поділитися
У середу, 7 липня, у Парижі колишнього панамського диктатора Мануеля Норьєгу засуджено до семи років тюремного ув'язнення. Він був визнаний винним у відмиванні у Франції грошей, отриманих від наркоторгівлі.
У середу, 7 липня, у Парижі колишнього панамського диктатора Мануеля Норьєгу засуджено до семи років тюремного ув'язнення. Він був визнаний винним у відмиванні у Франції грошей, отриманих від наркоторгівлі.Окрім того, суд оштрафував Норьєгу на 2,2 мільйона доларів. Саме таку суму, як вказує сторона звинувачення, він «відмив» через французькі банки. Згідно із рішенням суду, 76-річний Норьєга зможе претендувати на умовно-дострокове звільнення на початку 2011 року. Мануель Антоніо Норьєга був скинутий у 1989 році у результаті операції американських військ у Панамі. Сам диктатор, який керував країною протягом майже шести років, сховався на території представництва Ватикану. Проте через 10 днів здався, після чого був вивезений до США. У 1992 році в Америці Норьєга був засужений до 40 років позбавлення волі за заохочення тероризму і торгівлю наркотиками. Однак потім за співпрацю із ЦРУ термін ув'язнення колишнього диктатора був скорочений до 30 років. У вересні 2007 року Норьєга був звільнений достроково за хорошу поведінку. Після цього Федеральний суд Майамі ухвалив рішення про екстрадицію колишнього диктатора до Франції, хоча його видачі домагалася і Панама, де Норьєга був заочно визнаний винним у політичних вбивствах і засуджений до 20 років в'язниці.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі