У Донецьку вирішили закрити три школи

Поділитися
Депутати Донецької міської ради у п'ятницю, 15 квітня, на черговій сесії прийняли рішення про закриття 3 шкіл.

Вирішено закрити загальноосвітні школи №111 з українською мовою навчання та №121 з російською мовою навчання, а також школу №154.

Працівникам, які звільняються в результаті ліквідації шкіл, запропонують працевлаштуватися в інших загальноосвітніх навчальних закладах комунальної форми власності.

Батьки, вчителі та діти вийшли на захист своїх шкіл від донецьких чиновників. У Донецьку батьки просять депутатів: «Не закривайте 111-ту школу!».

У трьох містах Донецької області пройдуть акції протесту проти закриття шкіл.

Прокурор міста Донецька Олександр Ольмезов заявив, що у кожній школі буде проведено перевірку, чи враховували депутати всі аспекти, приймаючи рішення про їх закриття. Також міська прокуратура розгляне заяви батьків і громадських організацій.

Під час прийняття даного рішення у будівлі Донецького міськвиконкому проходив мітинг, в якому взяли участь вчителі, батьки та учні шкіл №2, №111, №121 і №154, що виступають проти їх закриття та реорганізації. У мітингу взяло участь близько 20 осіб.

Нагадаємо, 29 березня батьки учнів школи №2 міста Донецька звернулися до зарубіжних дипломатів із проханням допомогти у порятунку навчального закладу від закриття в рамках «оптимізації».

Варто відзначити, що це не перша спроба опору батьків планам щодо закриття шкіл у Донецькій області. Так, 8 лютого близько 150 батьків учнів школи №136 Будьонівського району Донецька вийшли на акцію протесту проти ліквідації навчального закладу.

За інформацією заступника голови Донецької обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Марії Олійник, загалом у Донецькій області закриють близько 50 шкіл.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі