У ДАІ назвали найбільш аварійні ділянки в Києві

Поділитися
Аварій на дорогах у цьому році стало на 16% менше. Проте є ділянки, де серйозні ДТП відбуваються з року в рік. Якщо в минулі роки лідирував Московський міст, то цього року рейтинг ДТП очолила Ленінградська площа.
Аварій на дорогах у цьому році стало на 16% менше. Проте є ділянки, де серйозні ДТП відбуваються з року в рік. Якщо в минулі роки лідирував Московський міст, то цього року рейтинг ДТП очолила Ленінградська площа.Знизити аварійність Московського моста вдалося за рахунок того, що на ньому скасували реверсивний рух і встановили відбійник. За Ленінградкою за кількістю аварій ідуть міст Патона, Набережне шосе, бульвар Перова та Жулянський шляхопровід - навіть оновлений, він продовжує збирати врожай ДТП. 80% аварій у столиці відбувається через перевищення швидкості, порушення правил маневрування, перетину перехресть, а також водіння в нетверезому стані. Але експерт з перевезень Богдан Аганін вважає, що лихацтво не єдина причина аварій - на деяких ділянках доріг неправильно організовано рух. «Наприклад, на перетині Дегтярівської і Артема біля метро «Лук'янівська» сходяться дві нерегульовані дороги з кількома «зебрами», хаос руху посилюється пішоходами, які постійно перебігають дорогу. Інший приклад: світлофори на вул.Щусєва, поруч з метро «Дорогожичі», - водії плутаються в сигналах на дозвіл повороту». На думку експерта, інші небезпечні місця столиці - Броварський проспект (перевищення швидкості), площа Шевченка (неграмотно розвішані знаки, хаотична парковка), ділянка проспекту Перемоги між станціями метро «Святошино» та «Берестейська» (перевищення швидкості), ділянка дороги поряд із Театром драми та комедії на Лівому березі (перетин кількох транспортних потоків плюс наземні переходи), Південний міст (об'їжджаючи транзитні вантажівки, машини виїжджають на зустрічну), перетин бул. Чоколівського та вул. Уманській (незручно організований розворот навпроти радіоринку). У ДАІ про ці ділянки дороги знають. «Патрулі ДАІ дислокуються поруч із місцями, де найбільша концентрація ДТП. Що стосується ділянок з неправильною організацією руху, то ми повідомляємо про них міській владі, і вони, по можливості, виправляють ситуацію», - сказав начальник прес-служби ДАІ МВС України Євген Кравець.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі