У Boeing знову зірвалися випробування «Лайнера мрії»

Поділитися
© torange.ru
Boeing і Rolls Royce почали розслідування причини поломки двигуна Trent 1000, через який був перерваний черговий тестовий політ Boeing 787 Dreamliner («Лайнера мрії»). Відмова сталася 10 вересня під час випробувань найпершого літака, випущеного у цій серії.
Boeing і Rolls Royce почали розслідування причини поломки двигуна Trent 1000, через який був перерваний черговий тестовий політ Boeing 787 Dreamliner («Лайнера мрії»). Відмова сталася 10 вересня під час випробувань найпершого літака, випущеного у цій серії.У Dreamliner відбувся помпаж двигуна безпосередньо перед спробою зльоту. Екіпаж здійснив усі необхідні маневри і пошкоджень літака вдалося уникнути. Нагадаємо, перший політ лайнера, який відбувся у грудні 2009 пройшов успішно. 18 липня, новий пасажирський лайнер Boeing 787 Dreamliner («Лайнер мрії») здійснив перший переліт через Атлантику. Вранці цього дня він приземлився в аеропорту британського міста Фарнборо для участі в авіасалоні, який проходив із 19 по 25 липня. Лайнер демонструвався аж до 20 липня. 2 серпня у двигуні Dreamliner стався збій під час випробувань у британському Дербі. Дві цих проблеми між собою не пов'язані. Тим не менше, у серпні було вирішено, що поставки «Лайнера мрії» вкотре довелося відстрочити - з кінця 2010 року на лютий 2011-го. Чи буде термін перших поставок перенесено знову через нову поломку, поки невідомо. Boeing 787 Dreamliner, вартість якого залежно від комплектації доходить до 205,5 мільйона доларів, є першим абсолютно новим літаком корпорації після випуску Boeing 777 у 1995 році. За рахунок використання при його створенні композитних матеріалів і мінімального числа вузлів і з'єднань конструкторам вдалося знизити його вагу, що буде сприяти економії палива на 20 відсотків. «Лайнер мрії» здатний перевозити 210-250 пасажирів більш ніж на 14 тисяч кілометрів. Американський авіабудівний концерн вже кілька разів переносив терміни поставок Dreamliner. Роботи над ним почалися у 2004 році, при цьому спочатку планувалося, що перше замовлення буде виконано вже у середині 2008 року. Таким чином, загальна затримка поставок вже перевищила 2,5 роки.

За матеріалами: Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі