Турецькі ЗМІ: На борту «Флотилії світу» перебував як мінімум один терорист

Поділитися
Активіст, що знаходився на борту одного з кораблів турецької флотилії, які намагалися прорватися до Гази, раніше брав участь у терактах, повідомляє турецька газета Hurriyet.
Активіст, що знаходився на борту одного з кораблів турецької флотилії, які намагалися прорватися до Гази, раніше брав участь у терактах, повідомляє турецька газета Hurriyet.За інформацією видання, Ердінч Текір, який був поранений 31 травня під час рейду ЦАХАЛу на борту судна Mavi Marmara, у 1996 році брав участь у терористичному нападі на російський порон у Чорному морі. На щастя, тоді інцидент завершився без кровопролиття після 3 днів переговорів: 232 пасажири, у тому числі 114 громадян Росії, були звільнені терористами. Серед терористів, які захопили порон, були шість турків із кавказьким корінням, таких як Текір, двоє чеченців і етнічних абхазів з Абхазії. Уродженець Стамбула Текір був засуджений до більш ніж 8 років в'язниці, але відсидів за гратами менше половини терміну. В інтерв'ю газеті Hurriyet Текір розповів, що обидві групи - та, що захопила порон і група, яка захопила корабель Mavi Marmara - були «піратами», але «ми були пірати добра», а ізраїльтяни - «пірати зла», сказав він. Саме Текір потім дав неправдиві відомості, що на борту корабля нібито не було терористів, а тільки добровольці та активісти, а також, що солдати ЦАХАЛу атакували судно з моря і повітря, відкривши вогонь бойовими патронами. Нагадаємо, що 31 травня військово-морські сили Ізраїлю затримали шість суден так званої «Флотилії свободи», які везли гуманітарну допомогу до сектору Газа, заблокованого ізраїльськими збройними силами. При цьому морські піхотинці застрелили 9 осіб на флагмані флотилії - турецькому судні Mavi Marmara. Влада Ізраїлю заявляє, що військовослужбовці відкрили вогонь з метою самооборони, оскільки на них напали, як тільки вони піднялися на палубу корабля. Це підтверджується і відеоматеріалами, на яких видно, що солдат б'ють баграми і арматурою. Ізраїльські військові провели власне розслідування даного інциденту, визнавши кілька своїх помилок. 2 серпня генеральний секретар ООН надіслав листа до Ради Безпеки ООН, в якому повідомив, що йому вдалося сформувати міжнародну комісію для розслідування інциденту, що стався у Середземному морі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі